donderdag 8 oktober 2009


Beeldbank gestart van de studenten Master Fotografie AKV/StJoost

Studenten van de masteropleiding documentaire fotografie St.Joost hebben een besloten beeldbank opgezet voor de beeldredactie van nrc.next. De studenten vonden het jammer dat de redactie, op zoek naar beeld kozen voor de grote beeldbanken, terwijl zij in hun archieven kwalitatief hoogstaand beeld beschikbaar hadden. Ze kozen in eerste instantie voor nrc.next als partner omdat deze krant een beeldbeleid heeft waar hun werk tot z'n recht komt en er zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Het is vooralsnog een experiment en als het goed werkt, zou de site technisch en optisch verbeterd moeten worden en meer afnemers moeten krijgen.

Het eerste beeld werd al meteen een dag na de start geplaatst op 7 oktober, en was van eerste jaars student Thomas Kuijpers
De bedoeling is dat de beeldbank van de masteropleiding blijft, waarbij de samenstelling van de makers dus steeds verandert. Alle gegevens van de fotografen van nu en die geweest zijn, zullen blijven staan, waardoor er ook opdrachten kunnen worden gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten