dinsdag 7 september 2010


Point and Shoot - Martha Rosler
13 november t/m 13 februari 2011

Martha Rosler is een van de grootheden van de conceptuele en maatschappijkritische kunst die bloeide vanaf de jaren zeventig. Met een carrière die meer dan vier decennia omspant, beïnvloedt ze steeds nieuwe generaties kunstenaars. Woonachtig in New York werkt ze met video, fotocollages, tekstbeelden, installaties en performances. Haar oeuvre is te zien als een persoonlijk commentaar op de hedendaagse wereld – waarbij vaak het perspectief van de vrouw uitgangspunt is – en hoe de omgeving onze beelden en perceptie beïnvloedt.
Met Point and Shoot presenteert het SM's de eerste solotentoonstelling van Martha Rosler in Nederland. Door Rosler is een selectie uit de video's vanaf de jaren zeventig gemaakt. Hiernaast zullen twee recente series fotocollages te zien zijn: de Iraq Series uit 2008 en een serie bloemenfoto's uit New York (1990-2004). Representeren de video's de volle breedte van haar thematiek, in de keuze uit de collages worden juist twee uitersten uit haar oeuvre getoond: actuele maatschappijkritiek tegenover persoonlijke leefwereld.

Op zondag 14 november zal Martha Rosler in het Provinciehuis 's-Hertogenbosch de derde Hermeslezing uitspreken met als titel 'Beeldende kunstenaars en de opkomst van de creatieve klasse'. Informatie en opgave: Hermeslezing.nl.

2 opmerkingen:

  1. This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.

    aroma essential oils

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!

    cialis

    BeantwoordenVerwijderen