donderdag 10 september 2009


Tentoonstelling 'Entering Europe' Joel van Houdt bij Gemak

Paviljoensgracht 20-242512 BP Den Haag

Gemak
Kunst - Politiek - Debat

Als het politieke en democratische hart van Nederland is Den Haag dé plek voor een centrum waar kunst, actualiteit en debat elkaar treffen. Het Gemeentemuseum Den Haag en de Vrije Academie, Werkplaats voor Beeldende Kunsten, hebben met de tentoonstellingsruimte Gemak deze plek gecreëerd.
De tentoonstellingen in Gemak zijn spraakmakend en laten uiteenlopende actuele onderwerpen vanuit verrassende oogpunten zien. Kunst uit Irak, Afghanistan en het Midden-Oosten, maar ook uit Armenië en Rusland hebben reeds de ruimtes van Gemak gevuld. Marcel Pinas bracht in Kibri a Kulturu de verdrijving van Surinaamse Marrons en het verdwijnen van hun cultuur in beeld en de Nederlandse fotograaf Joël van Houdt reisde mee met een Marokkaanse bootvluchteling, wat een spectaculaire fotoserie opleverde.
De tentoonstellingen in Gemak staan nooit op zichzelf, maar zijn aanleiding voor lezingen, interviews en debatten. De kunst geldt daarbij als aanjager en niet noodzakelijk als onderwerp: de activiteiten gaan dan ook veelal over de maatschappelijke issues en politiek, maar evenzo goed over voetbal en fotojournalistiek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten